ABD’de Eğitim Koçluğu

Amerikan üniversitelerinde okumanın temel şartlarından bir tanesi, İngilizce dilini, dersleri bir Amerikalı öğrenci kadar anlayabilecek ve takip edebilecek ölçüde bilmektir. Çok iyi İngilizce bilmeyen öğrencinin, Amerika’daki herhangi bir lisans, yüksek lisans ya da doktora programına katılabilmesi mümkün değildir. İngilizce düzeyi TOEFL testi ile ölçülür.

Ayrıca öğrencinin herhangi bir üniversiteye kabul edilebilmesi için daha önceki öğrenimi süresince başarılı olması gerekir. Örneğin, lisans öğrenimi için başvuran öğrenciden lise, yüksek lisans için başvuran öğrenciden üniversite derslerini ve notlarını gösteren transkriptler istenir. Birçok üniversite, kabul şartı olarak en az B (10 üzerinden 7.5 ya da 4 üzerinden 3) genel not ortalaması ister. Daha düşük not ortalaması ile öğrenci kabul eden başka birçok üniversite de vardır. Dereceye girmekte kabulde önemli rol oynar. Bunun dışında Amerikan üniversitelerinde okumak isteyen öğrencilerin bazı testlere girmeleri de istenebilir.(SAT ve ACT gibi)

Ayrıca Amerikan üniversitelerine başvuran öğrencilerden genellikle öğrencinin eğitmenleri tarafından yazılan, öğrencinin derslerdeki başarısını, sınıftaki tutumunu, kültürel ve sosyal faaliyetlerini, arkadaşlarıyla uyumunu vb. belirten ve öğrenciyi üniversiteye tavsiye eden belgeler istenir.

Normal olarak bir yıl öncesinden (bazı okullara 6 ay öncesinden) başvurmanız gerekir. İyi bir sonuç almak isityorsanız en az 3 üniversiteye kesin başvuru yapmalısınız. Sadece bir üniversiteye başvurduğunuzda, o okul sizi kabul etmezse başka okullara başvuru için geç kalmış olabilirsiniz. Başvurduğunuz üniversite, evrakınızı inceledikten sonra sizi kabul ederse bunu belirten bir belge gönderir.

Özel Elips Kişisel Gelişim Kursu olarak Yurtdışına eğitim almak amacı ile gitmeyi planlayan öğrencilere karar vermelerinde yardımcı olacak en doğru ve güncel bilgileri vermek ve karar aşamasından itibaren içinden geçecekleri tüm süreçleri (okul başvurusu, kayıt, vize, seyahat, konaklama) öğrenciler adına yönetmeyi amaçlıyoruz.